Imkerij Steekproduct

Imkerij Steekproduct is een kleinschalige bijenhouderij in Delwijnen.

Hobby imker Thijs Nugteren heeft in zijn achtertuin meerdere bijenvolken. Wat begon met het volgen van een imkercursus uit nieuwsgierigheid, veranderde voor Thijs al snel in een fascinatie voor de intelligentie van bijen. De manier waarop individuele bijen samenwerken als één ‘superorganisme’ maakt grote indruk op hem.

Op verschillende momenten in het jaar wordt honing geoogst. De smaak van de honing is afhankelijk van waar de bijen op gevlogen hebben. In het voorjaar proef je fruitbloesem en een rijke melange van bloemen. In de zomer proef je de muntachtige smaak van de lindebomen aan de Delwijnsestraat. En aan het einde van de zomer proef je de heide, wanneer de bijen gelogeerd hebben op de Veluwe.

Imkerij Steekproduct werkt uitsluitend met natuurlijke middelen. Honing is zuiver en wordt koud verwerkt, waardoor je de échte smaak van honing proeft. Wanneer er genoeg oogst is, wordt honing aangeboden via Lokaal Bommel. Op die manier kunnen inwoners van de Bommelerwaard meegenieten van dit streekproduct.

Gegevens

Naam: Thijs Nugteren
Plaats: Delwijnen
Telefoon: 06-48062298
Verkoopt: honing