Het Voedselstation

Het Voedselstation is een fabriek zonder baas. Het is een initiatief waarin de krachten van voedselmakers worden gebundeld en de hele keten wordt verbonden. Midden tussen de fruitproductie in de Betuwe, in het midden van het land, is Culemborg de uitgelezen plek voor Voedselstation. Hier raken alle voedsel partijen elkaar. Hier komen restromen en lokale ingrediënten binnen en worden deze verwerkt tot volwaardige producten, tot de laatste reststroom gebruikt is. Zo herontwerpen wij de voedselketen op een circulaire manier van teler tot consument met iedere speler in de keten. Hier komt het netwerk bij elkaar vanuit de teler, productie, sales en distributie.

Het Voedselstation stelt professionele apparatuur tot de beschikking van de makers (start-ups), zodat zij de wereld een beetje beter kunnen maken met hoogwaardige producten die op een bijzondere manier bereid zijn.

Vanuit het Voedselstation doen De Fruitmotor, Dik&Schil en vanaf juli DeGrowLab mee. Daarnaast zijn ook andere makers geïnteresseerd om aan te sluiten bij LokaalBommel. Michiel Kortstee van De Fruitmotor is de contactpersoon en de ‘boer’ die aanwezig is tijdens het ophaalmoment.

Gegevens

Naam: –
Plaats: Culemborg
Email: –
Telefoon: –
Verkoopt: niets, zie pagina’s van makers