Veld4

Tijdens de laatste donderdag van de maand doen er extra producenten mee aan LokaalBommel. Het gaat hierbij om houdbare producten die je niet wekelijks nodig hebt. Veld4 is één van de producenten die hier aan mee doet.

Melissa en Beer van walnotenwalhalla Veld4 in Zoelen in de Betuwe, verwerken walnoten van eigen teelt en uit boomgaarden in hun buurt.

In hun boomgaarden staan zo’n 650 walnootbomen, 40  verschillende rassen. Ze persen er in hun gezellige olieperserij de lekkerste walnootolie van. Daarnaast verkopen ze walnoten in dop, gepelde walnoten, walnoot- en hazelnootchocopasta en walnotennoga en azijn van hun kweeperen.

Bij de teelt van walnoten worden geen chemische middelen gebruikt. De natuur mag in de boomgaarden haar gang gaan. Beer en Melissa zorgen ervoor dat hun land een fijne plek is voor vogels, bijen en insecten. Dat doen ze door bijenhotels te bouwen, de omgeving te beplanten met andere soorten fruitbomen en -struiken en de boomgaard is omrand met wilde hagen. De productieruimtes worden verwarmd door een biomassakachel die brandt op de walnotenschalen. De notenresten die overblijven bij het persen van de olie worden weer gebruikt voor het produceren van bier. Zo gaat er niets verloren in de keten.

Door Nederlandse noten te eten stimuleer je de aanplant van walnoten & hazelnoten in ons land!

Gegevens

Naam: Melissa en Beer
Plaats: Zoelen
Telefoon: 06-5462 5850
Verkoopt: (verwerkte) walnoten