Boerderij Westerkloeke

Update maart 2024

In verband met gezondheidsredenen is De Westerkloeke niet in staat om voorlopig deel te nemen aan LokaalBommel. We hopen op een spoedig herstel en dat ze in de toekomst weer aan kunnen sluiten!


“Westerkloeke” is een biologische boerderij met vleeskippen en akkerbouw. De naam komt vanuit de ruilverkavelingsboerderij die in 1954 werd gebouwd.

Het kippenras heet Hubbard, dit is een Frans ras. Het zijn geen leghaantjes, maar traag groeiende biologische vleeskuikens, zowel haantjes als hennetjes. De kippen hebben allerlei kleuren, van wit tot zwart. Het ras dat ze nu hebben, is precies zoals een kip hoort te zijn. Ze kunnen rennen, fladderen en komen zelfs een stukje los van de grond om op een tak van een struik te kunnen zitten.

De eendagskuikens komen van de biologische broederij Hazeleger in Lunteren. De kuikens krijgen graan van het eigen bedrijf, aangevuld met voer van de firma Reudink. Alles is biologisch.

Normaal gesproken kunnen de dieren ook buiten scharrelen, maar door de al jaren heersende vogelgriep kan dat niet vaak meer. De stallen hebben wel daglicht en frisse buitenlucht.

Een deel van de kippen slachten ze zelf en wordt verkocht in de boerderijwinkel. Daarnaast heeft Westerkloeke ook een kookstudio.

Gegevens

Naam: Faan Vink en Nicolette Vos
Plaats: Dreumel
E-mail: –
Telefoonnummer: –
Verkoopt: kip