Bommels Bakhuys en Bommels Buiten

Het Bommels Bakhuys is gevestigd in het prachtige vestingstadje Zaltbommel. Het Bommels Bakhuys is een petit restaurant, oftewel een huiskamerrestaurant. Dagelijks wordt er een “menu du jour” gekookt. De ingrediënten komen uit de eigen tuin van het restaurant; Bommels Buiten. Komt het niet uit de tuin, dan wordt het aangevuld met streekproducten uit de Bommelerwaard. Bij het Bommels Bakhuys kom je thuis om puur eerlijk te genieten!

Voordat Carlijne en Simon het Bommels Bakhuys begonnen, hebben ze 10 jaar in de Franse Alpen gewoond en waren ze actief in de hotellerie en in de foodservice. Toen de kinderen Jet en Bram werden geboren, besloten ze om terug te keren naar Nederland.

In Frankrijk maakten ze kennis met restaurants die zoveel mogelijk producten uit hun eigen tuin of regio serveerden. Echte pure smaken en eerlijk genieten! Het was een droom voor hen om een dergelijk restaurant op een later moment op te zetten, maar dan wel in Nederland.

Toen ze terugkwamen in Nederland, zijn ze gaan zoeken naar een geschikte locatie. Ze vonden in Zaltbommel een pand waar in het verleden een bakkerij was gevestigd. Ze bouwden het pand om naar een restaurant. De naam “Bommels Bakhuys” verwijst naar het bakhuis achter het pand.

In 2019 begonnen ze aan een nieuw avontuur, de realisatie van een kweektuin. Ze transformeerden een vervallen bessen- en bramenbedrijf net buiten Zaltbommel in “Bommels Buiten”. Op Bommels Buiten groeien de producten, bloeien de bloemen en lopen varkentjes rond waarvan ze het vlees gebruiken. Met hulp van een gepassioneerde groep vrijwilligers telen ze bijna het hele jaar door prachtige producten. Lokaal, puur en (h)eerlijk!

Op Lokaal Bommel verkopen ze verse groenten, fruit, kruiden, (eetbare) bloemen, traiteursproducten en natuurlijk hun heerlijke afhaalmaaltijden.

Gegevens

Naam: Carlijne van Santvoort en Simon Fust
Plaats: Zaltbommel
Telefoon: 0418 641 619
Verkoopt: groente en etenswaren