Mijn Kaaskoe

Al generaties lang zijn de families van boer Bert en boerin Ine verbonden aan het ambachtelijke beroep van boer. Passie voor dieren en de mouwen opstropen zijn hierbij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een nieuwe generatie dient zich ook alweer aan, in de vorm van de jongste zoon Joris. Hij deelt de passie voor het bedrijf, dieren en alles wat daaruit voortvloeit.

De melk wordt geproduceerd door de koeien van Bert, Ine en Joris. Het zijn gezonde Holsteiner koeien. De koeien verblijven in een moderne, comfortabele stal. In de zomermaanden lopen zij in de wei. Er wordt in het voorjaar en de zomer aandacht besteed aan de bescherming van weidevogels. Daarnaast zijn aan de sloten natuurvriendelijke oevers ingericht voor een rijke populatie aan insecten. Op de jaarlijkse boerderijdag en evenementen van Mijn KaasKoe bestaat de mogelijkheid om de koeien op de boerderij te bezichtigen en meer te leren.

De kaas wordt na persen en pekelen gerijpt op houten kaasplanken in traditionele rijpingskamers. De rijpingsduur is 4 weken voor jonge kaas, 8 weken voor jong belegen kaas en 14 weken voor belegen kaas. Wanneer de kaas op leeftijd is, wordt iedere kaas in 20 stukken van 500 gram gesneden en direct verpakt. De verpakte kaas wordt speciaal voorzien van een etiket van Mijn KaasKoe.

Gegevens

Naam: Bert van Zeelst
Plaats: Hedel
Telefoonnummer: 06 120 35 650
Verkoopt: kaas