De Sterregaard

De Sterregaard, een biologisch dynamisch fruitteeltbedrijf in het hart van Hedel, begon als een droom van Marti van den Bogert en Willem van den Berg. In 1987 transformeerden zij een laagstam-boomgaard, een erfgoed van Marti’s vader, tot een levendige boomgaard. Vandaag de dag staat De Sterregaard bekend om zijn diversiteit aan oud-Hollandse vruchten en verse groenten, geteeld met respect voor de natuur en passie voor biodiversiteit.

In de boomgaard groeien niet minder dan 20 soorten appels, 8 soorten peren, 10 soorten pruimen en een verscheidenheid aan noten en kleinfruit. Elk fruitras heeft zijn unieke verhaal en smaak en weerspiegelt de rijke geschiedenis en het erfgoed van het land. Drie jaar geleden hebben ze een nieuwe dimensie toegevoegd aan De Sterregaard met de bouw van een kas, waarin ze een verscheidenheid aan groenten telen, zoals asperges, tomaten, bonen en aubergines.

Duurzaamheid is de kern van de filosofie. Bij De Sterregaard streven ze naar een balans tussen landbouw en natuur. Ze gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen en focussen op het behoud van biodiversiteit. De gebruikte methoden bevorderen een gezonde bodem, rijke ecosystemen en dragen bij aan de veerkracht van de natuur. Dit zorgt niet alleen voor gezondere producten maar maakt het land ook een toevluchtsoord voor wilde dieren en planten.

De Sterregaard blijft zich inzetten voor natuurversterking en het behoud van het agrarisch erfgoed. Ze zijn altijd op zoek naar manieren om de impact op de planeet te verminderen en de natuurlijke schoonheid van het land te behouden voor toekomstige generaties. Daarnaast stellen ze hun prachtige voormalige boerderijwinkel beschikbaar voor zaalverhuur.

Gegevens

Naam: Marti van den Bogert en Thomas van den Berg
Plaats: Hedel
Telefoon: 073 599 4443
Verkoopt: groente, fruit en sap