Zoals eerder aangekondigd is telkens (alleen) de laatste donderdag van de maand het assortiment van LokaalBommel uitgebreid met houdbare producten. Morgen (vrijdag 21/6) gaat dus de webshop open met heel veel nieuwe lokale producten, waaronder ook de ciders en sprankels van De Fruitmotor en de sterkere dranken, met ingrediënten uit diverse reststromen, van Dik&Schil.

Zowel De Fruitmotor als Dik&Schil zijn makers die vanuit het Voedselstation in Culemborg werken. Het is dan ook de verwachting dat andere makers gaan aansluiten, zoals DeGrow Lab (kombucha; gefermenteerde thee) vanaf juli gaat doen. De mensen van de Fruitmotor zorgen dat de producten uit Culemborg naar LokaalBommel komen, dit betekend dat op dit moment nog niet de gezichten achter deze drankjes zichtbaar zullen zijn tijdens het ophaalmoment.